Domeinen

domeinen categorie
  • Alles tonen
  • Spirits (3)
  • Wijn (19)

Toscane

Jacopo Biondi Santi

Wijn

In het hart van Maremma zijn Jacopo Biondi Santi en zijn zonen toegewijd aan het voortzetten van een verhaal van Italiaanse kwaliteitswijn, en dragen het over aan nieuwe generaties. De Biondi Santi-familie heeft een plek veroverd in de traditie van Italiaanse wijn dankzij hun levendige en gepassioneerde inventiviteit, een kenmerk van hun erfgoed vanaf het begin. De wortels van dit briljante avontuur gaan terug naar de 19e eeuw, toen Ferruccio Biondi Santi de eerste wijngaard in Montalcino plantte met stokken van een zorgvuldig geselecteerde kloon van Sangiovese, bekend als Sangiovese Grosso of Brunello: het was de eerste stap naar een nieuwe manier van wijnmaken die al snel deel zou gaan uitmaken van de geschiedenis van de Italiaanse wijn.

Lees meer

Sicilië

Carranco

Wijn

Uit de samensmelting van Borgogno en Tornatore ontstond Carranco, een blend van geschiedenis, ervaring en authentieke Etneaanse wortels. De Etna speelt hier de hoofdrol, met zijn vloeibare uitbarstingen van basaltlava die altijd het leven en de geschiedenis van de omgeving hebben beïnvloed. Onze wijngaarden liggen op 500 meter boven de zeespiegel aan de noordkant van de Etna, te midden van een onvergelijkbaar landschap. Hier hebben de wijnstokken hun wortels in een zwarte en ongeëvenaarde bodem, rijk aan mineralen en eruptieve materialen zoals as en vulkanisch zand afkomstig van lavastromen.

Lees meer

Emilia Romagna

Casali

Wijn

Casali Viticultori, opgericht in 1900 door Giuseppe Casali, heeft een rijke geschiedenis van wijncultuur die van generatie op generatie is doorgegeven. Gevestigd in Reggio Emilia, is het bedrijf een baken van kwaliteit en respect voor het milieu. De wijngaarden, gelegen op de zonovergoten heuvels van Reggio Emilia, produceren wijnen met unieke kenmerken, terwijl de regio ook bekend staat om zijn culinaire erfgoed, waaronder Parmigiano Reggiano en traditionele balsamico-azijn.

Lees meer

Firenze

GINARTE

Spirits

Ginarte is de Premium Italiaanse Gin gewijd aan de wereld van de kunst, een veelzijdige en verfijnde droge gin, perfect voor hoogwaardige mixologie dankzij de uitgebalanceerde aroma's en smaak.

Lees meer

Veneto

Tenuta Corte Giacobbe

Wijn

De wijngaarden rondom het oude Corte Giacobbe liggen op de hellingen van twee uitgedoofde vulkanen, Calvarina en Crocetta. Deze vulkanen zijn voornamelijk van vulkanische oorsprong, bestaande uit lava en tufsteen, en zijn rijk aan micro-elementen. In de eigen wijngaarden van het landgoed worden Garganega, Durella, Pinot Noir en Pinot Grigio-druiven verbouwd onder de zorgvuldige aandacht van de familie Dal Cero. De unieke geologische geschiedenis heeft een kenmerkende invloed op de minerale en organische samenstelling van de bessen. Dit bepaalt de sterke aromatische en minerale kenmerken van de druiven, evenals de aangename zoutigheid van de resulterende wijn.

Lees meer

Toscane

Tenuta Montecchiesi

Wijn

Op Tenuta Montecchiesi, gelegen in Cortona, Toscane, een gebied dat bekend staat om zijn kwaliteitswijnen, wordt een bijzonder project uitgevoerd voor de teelt van 'alberello', struikvormige wijnstokken. Deze teeltmethode stelt de planten in staat om volledig blootgesteld te worden aan licht en zon, wat gunstig is voor de groei en ontwikkeling van de druiven.

Lees meer

Veneto

Gaetano Bertani

Wijn

Gaetano Bertani's erfgoed van zorgvuldig wijngaardwerk en innovatieve methoden leeft voort. Hun voortdurend onderzoek verfijnt traditionele methoden en ontwikkelt nieuwe benaderingen, zoals de Guyot-methode. Het resultaat: wijnen die intens en geconcentreerd zijn, maar ook elegant en subtiel, zoals de "Recioto Tipo Secco". Prestigieuze erkenning getuigt van hun toewijding, terwijl Giovanni Bertani nu het erfgoed van zijn vader voortdraagt.

Lees meer

Lombardia

Cabochon

Wijn

In 1987 werd Cabochon geboren uit de intuïtie van Emanuele Rabotti, een reislustige communicator die innovatie naar de Franciacorta wijngaarden bracht. Dit label groeide snel uit tot een sleutelmoment voor Monte Rossa en schittert nu als een ware ster. Cabochon belichaamt verfijning, intensiteit, elegantie en voortdurende bruis, als een juweel in Franciacorta's beroemde landschap, klaar om ontdekt en genoten te worden.

Lees meer

Lombardia

Monte Rossa

Wijn

In 1872 stelde Baron Bettino Ricasoli de formule voor Chianti Classico vast, met 70% Sangiovese-druiven en aanvullend Canaiolo- en Malvasia-druiven. Sommige Toscaanse producenten voelden zich beperkt en experimenteerden met internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Zo ontstonden de gedurfde Super Tuscans, die het potentieel van het Toscaanse terroir met niet-inheemse druiven benutten, een baanbrekende ontwikkeling in de wijnwereld.

Lees meer

Toscane

Colombaio di Cencio

Wijn

Baron Bettino Ricasoli stelde in 1872 de formule voor Chianti Classico vast, met 70% Sangiovese-druiven en de rest Canaiolo- en Malvasia-druiven. Sommige Toscaanse producenten voelden zich echter beperkt door de strenge regels voor de DOC-certificering. Ze experimenteerden met nieuwe methoden, omdat de rotsachtige bodems niet ideaal waren voor Sangiovese, maar wel voor internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Zo ontstonden geweldige, volle wijnen met een lange houdbaarheid.

Lees meer

Piemonte

Roberto Cavalli Vodka

Spirits

In de vruchtbare vallei van Granda, aan de voet van de Monviso, waar de Zuidwestelijke Alpen de Po ontmoeten, hebben Roberto en Tommaso Cavalli de beste tarwevariëteit gekozen om Roberto Cavalli Vodka te produceren.

Lees meer

Valdobiadene

Valdo

Wijn

De naam Prosecco Valdo herinnert onmiddellijk aan het superieure grondgebied van Valdobbiadene , waarvan het ambassadeur in de wereld is.

Lees meer

Piemonte

Borgogno

Wijn

De legendarische Borgogno Barolos zijn klassiekers in de geschiedenis van de Italiaanse wijn en het landgoed heeft een uitgebreide wijncollectie.

Lees meer

Piemonte

Valle Asinari

Wijn

De naam en het etiket verwijzen naar de oorspronkelijke bewoners van de omgeving voor de wijnbouw. Valle Asinari betekent letterlijk vallei van de ezels.

Lees meer

Friuli

Le Vigne Di Zamo

Wijn

Rocca Bernarda, een van de beste plekken voor wijnbouw, in het hart van de Colli Orientali. Jaren van hard werken volgden om wijnen te maken van hoge kwaliteit.

Lees meer

Lombardia

Bulgarini

Wijn

Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie.

Lees meer

Marche / Abruzzo

Velenosi

Wijn

Wijnhuis Velenosi is in 1984 opgericht door twee ondernemers Angela en Ercole Velenosi. Ondanks de relatief korte periode dat ze actief zijn in de wijnbouw, heeft hun grenzeloze passie voor het vak hun snel doen leren.

Lees meer

Toscane

Casanova Di Neri

Wijn

Het bedrijf heeft nu ca. 63 ha aan wijngaarden voor de productie van de Brunello di Montalcino en de Rosso.

Lees meer

Toscane

Tenuta Degli Dei

Wijn

Het landgoed Tenuta Degli Dei is sinds de jaren 70 in het bezit van de familie Cavalli. Rond het jaar 2000 besloot de zoon van modegoeroe Roberto Cavalli, Tomasso Cavalli, het domein in hartje Chianti (Toscane) om te toveren tot een kwaliteitsvol wijndomein.

Lees meer

Puglia

Feudi Salentini

Wijn

Reeds een 3e generatie van de Varvaglione runt dit bedrijf. Cosimo en Maria Teresa Varvaglione hebben een dynamisch en gemotiveerd team van medewerkers en combineren traditie met nieuwe technologiën.

Lees meer

Sicilia

Pellegrino

Wijn

Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen.

Lees meer