Bersi Serlini

bersi serlini

OVER

Bersi Serlini

Het Domaine Bersi Serlini vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen; de monniken van Cluny, van de nabijgelegen abdij van San Pietro in Lamosa in Provaglio d’Iseo, bouwden het historische gebouw van de kelders, een landbouw- en wijnafhankelijkheid: grote muren, gebouwd met veldstenen, met prachtige tongewelven, cruise.

Na meer dan 700 jaar eigendom te zijn geweest van de monniken van Cluny, ging het eigendom over op particulieren en in 1886 op de familie Bersi Serlini. In de tweede helft van de 20e eeuw uitgebreid door de grootvader, door de advocaat Piero Bersi Serlini, en vervolgens geherstructureerd door de visionaire gids van zijn zoon Arturo die in 1970 de eerste fles Brut in Franciacorta produceerde, is de Bersi Serlini-wijnmakerij nog steeds een bedrijf dat vandaag eigendom is.

Tegenwoordig wordt het wijnhuis gerund door Arturo Bersi Serlini, president van het Maison, die samen met zijn dochters Chiara en Maddalena Bersi Serlini de productie van bubbels, communicatie en imago met passie volgt.

onze producten

de producten van Bersi Serlini

terug naar overzicht van alle merken