Leonardi

leonardi

OVER

Leonardi

De Leonardi-boerderij vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw, maar het is vanaf de tweede helft van de 19e eeuw dat het zich uitsluitend toelegt op de productie van balsamico-azijn van hoge kwaliteit , waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen grondstoffen. In feite strekt het bedrijf zich uit over 10 hectare grond beplant met wijngaarden, voornamelijk van Trebbiano di Modena (witte druif) en Lambrusco (rode druif) in de kwaliteiten Sorbara, Castelvetro en Ancellotta. Het wordt daarom gedefinieerd als een bedrijf met een gesloten kringloop, of een korte toeleveringsketen, aangezien alle productiefasen plaatsvinden op de plaats van inzameling.

L’ Aceto Balsamico is een unieke specerij ter wereld, geproduceerd in beperkte hoeveelheden omdat het historisch gebonden is aan de provincies Modena en Reggio Emilia. Het lijkt er inderdaad op dat het microklimaat van deze gebieden, met zeer hoge temperatuurschommelingen tussen de hete zomers en de strenge winters, ervoor zorgt dat de most optimaal kan gisten en rijpen volgens traditionele productiemethoden. Deze traditie leeft nog steeds in de familie Leonardi die met geduld en nauwgezette zorg de productiecyclus van balsamico-azijn van Modenavan jaar tot jaar reproduceert , met gebaren die al eeuwenlang worden herhaald en die een steeds hernieuwde emotie tot leven brengen.

Giovanni, Clelia, Francesco en Clara Leonardi, omringd door deskundige en zorgzame medewerkers, heten u welkom op de familieboerderij, de Antica Corte dei Campi Macri, om het lange en fascinerende levenspad van de nobele balsamico-azijn te illustreren .

onze producten

de producten van Leonardi

terug naar overzicht van alle merken