Mazzetti D’Altavilla

mazzetti

OVER

Mazzetti D’Altavilla

Het duurde nog vijftien jaar voordat Italië werd verenigd en meer dan 50 jaar voordat de eerste Fiat-auto op de weg kwam. In dezelfde regio van waaruit deze twee belangrijke gebeurtenissen begonnen, begon de familie Mazzetti haar distillatie-activiteit in het hart van Monferrato. Het was in feite 1846 toen Filippo Mazzetti (1816)1855) zijn eerste distilleerderij oprichtte voor de productie van Grappa in Montemagno. In die tijd werd het afvallen, waaruit grappa altijd is ontstaan door distillatie, voornamelijk beschouwd als een materiaal van een tekort aan het wijnproductieproces.

Hoewel dit in de begintijd erg vermoeiend en duur was, leerden in de loop der jaren eerst Filippo en vervolgens zijn zoon Luigi (1842-1911), die de uitgebreide distilleerderij intussen naar Altavilla Monferrato verhuisde, de distillaten kennen en waarderen. Zo ontdekten ze, naarmate hun distillatietechniek geleidelijk verbeterde, het immense zintuiglijke erfgoed verborgen in de plooien van ons land en zijn druiven.

Met de komst van de nieuwe eeuw wordt de Mazzetti-distilleerderij in toenemende mate geconsolideerd als een productieve realiteit die onuitwisbaar wordt gekenmerkt door zijn trouw aan de traditie van de Monferrini-distilleerders en wordt, met Felice eerst (1902-1981), en Franco (1931-2015) dan , een van de meest prestigieuze en bekroonde grapperieën, zowel in Italië als in het buitenland. Vandaag zijn Cesare, Nicoletta en Giorgio, de zesde generatie, verheugd om, bijna 170 jaar na die eerste reizen van Filippo, hun benijdenswaardige collectie enkelvoudige grappa’s, allemaal Piemontese, te presenteren.

onze producten

de producten van Mazzetti D’Altavilla

terug naar overzicht van alle merken