Tartuflanghe

tartuflanghe

OVER

Tartuflanghe

In die jaren werd hun restaurant “Da Beppe”, gelegen in het hart van de stad Alba, door de Michelingids vermeld als referentiepunt voor liefhebbers van gerechten op basis van paddenstoelen en truffels. Tartuflanghe werd geboren in 1980 om de inspiratie en culinaire ervaring van Beppe te benutten, opgedaan door een zeer prestigieuze opleiding: Chef Saucier op cruiseschepen in de jaren 1958-1966, hotelschoolinstructeur, kok in de meest gevestigde restaurants van de typische Piemontese keuken en vervolgens eigenaar van het gerenommeerde restaurant. De naam “Tartuflanghe” is het resultaat van een zondagse intuïtie die in de keuken van het restaurant het woord truffel combineerde met de naam van de Langhe, een gebied dat bekend staat om de kwaliteit van deze kostbare paddenstoel.

De eerste truffelspecialiteiten werden gecreëerd om liefhebbers van lekker eten de kans te geven om ook buiten het seizoen truffels te proeven. Het was dit inzicht dat in 1990 de ambachtelijke Tartuflanghe-laboratoria de eerste pasta met truffels ter wereld creëerden (winnaar in 1992 op de Summer Fancy Food Show in New York als het beste nieuwe product van het jaar), de “Tartufissima” , wat letterlijk de overtreffende trap van de truffel betekent. Na de tagliolini met truffels volgden de kant-en-klare risotto’s, polenta en fondue met truffels. Dankzij de meest authentieke recepten van de Piemontese traditie, bereid door Beppe, heeft het bedrijf zich vanaf het begin kunnen vestigen op de gespecialiseerde markt van hoogwaardige gastronomische producten.

In 2005 werd het banketbakkerijlaboratorium ingehuldigd – volledig gerenoveerd en uitgebreid in 2011 – voor de productie van Sweet Truffels of Alba , beroemde IGP-chocolade en Piemontese hazelnootpralines, waardoor het bedrijf zich ook op de markt voor kwaliteitssuikergoed kon vestigen. Elk jaar produceert het bedrijf meer dan 40 miljoen pralines onder het merk Tartuflanghe en voor vele andere huismerken.

In de afgelopen jaren hebben Stefania en Paolo hun ouders ondersteund bij het runnen van het bedrijf en hebben ze de schat aan ervaring opgedaan die Domenica en Beppe hebben opgedaan, waarbij ze de prestigieuze familietraditie met enthousiasme en nieuwe ideeën voortzetten.

Het bedrijf is al jaren bekroond met de titel ” Artisan Excellence “, uitgereikt door de regio Piemonte als erkenning voor zijn dertig jaar ervaring in de wereld van hoogwaardige gastronomische ambachten.

onze producten

de producten van Tartuflanghe

terug naar overzicht van alle merken