Valdo

valdo

OVER

Valdo

De geschiedenis van Prosecco Valdo begint in 1926, toen een groep ondernemende ondernemers uit Valdobbiadene besloot zich te verenigen door de Società Anonima Vini Superiori op te richten : een bedrijf dat zich voornamelijk toelegt op het maken van mousserende wijn van Valdobbiadene Prosecco Superiore  en Cartizze .

De grote kwaliteitssprong vond plaats aan het begin van de jaren dertig, toen het bedrijf werd gekocht door de familie Bolla , die pas later in 1951 haar naam veranderde in Valdo Spumanti .

Sergio Bolla , vader van de huidige president Pierluigi , richtte zich op het uitbreiden van de verkoop zowel in Italië als op buitenlandse markten , stelde nieuwe commerciële en productiedoelen met de ambitie om Prosecco Valdo , of beter gezegd Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.

De naam Prosecco Valdo herinnert onmiddellijk aan het bovenste gebied van Valdobbiadene , waarvan het ambassadeur in de wereld is. De geschiedenis van Cantine Valdo werd geboren in 1926 , precies in het door de natuur toegekende gebied en het hart van de productie van Valdobbiadene  Prosecco Superiore DOCG .

Sindsdien waardeert Valdo de cultuur van uitmuntendheid , smaak en knowhow , bepaald door het werk van de mens en onvermoeibare passie.
Het is precies uit deze passie dat Prosecco Valdo is geboren .

onze producten

de producten van Valdo

terug naar overzicht van alle merken